Celem artykułu jest omówienie wpływu najważniejszych etapów obrotu przedubojowego, głównie transportu drobiu rzeźnego na cechy technologiczne i konsumpcyjne produkowanego mięsa drobiowego. W artykule omówiono wyniki aktualnych badań naukowych z zakresu dobrostanu drobiu rzeźnego w transporcie.
The aim of the article is to discuss the influence of the most important stages of pre-slaughter handling, the transport of poultry in particular, and their influence on the technological and consumptive properties of the meat produced. The study discusses the results of current scientific research on poultry welfare during transport.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00