Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of Salmonella enteritidis recombinant heat shock protein 60 production

Tytuł:
Optimization of Salmonella enteritidis recombinant heat shock protein 60 production
Autorzy:
Rainczak, K.
Bajzert, J.
Galli, J.
Selera, A.
Wieliczko, A.
Borkowski, J.
Stefaniak, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/31046.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
HSP60 protein
Salmonella enteritidis
heat shock protein
host
Escherichia coli
Źródło:
Polish Journal of Veterinary Sciences; 2011, 14, 1
1505-1773
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was to optimize conditions for producing Salmonella Enteritidis recombinant heat shock protein 60 (rHsp60). Seven Escherichia coli host strains (Rosetta, Turner, C41, C43, Origami, BL21pLys, Rosetta pLys) were transformed by a recombinant plasmid containing Hsp60 gene from Salmonella Enteritidis, and then cultured and induced by isopropyl-β-D-thiogalactopyranoside (IPTG). The highest S. Enteritidis rHsp60 yield was obtained using E. coli strain C41. Induction of this strain using IPTG allowed the yield 400 μg of S. Enteritidis Hsp60 protein/2L of culture, but by autoinduction the yield exceeded 800 μg/2L.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies