Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Biofilm - formation by Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis isolates from subclinical mastitis in conditions mimicking the udder environment

Tytuł:
Biofilm - formation by Staphylococcus aureus and Staphylococcus epidermidis isolates from subclinical mastitis in conditions mimicking the udder environment
Autorzy:
Seixas, R.
Varanda, D.
Bexiga, R.
Tavares, L.
Oliveira, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/30529.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Źródło:
Polish Journal of Veterinary Sciences; 2015, 18, 4
1505-1773
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Staphylococcus is the genus most commonly isolated from bovine mastitis in many countries. It may express several virulence factors including biofilm formation, which may protect the bacterial community from antimicrobials’ action, preventing these compounds from reaching its interior, where they reach subinhibitory concentrations (subMIC). Most biofilm production assays are performed in static conditions, while studies regarding antimicrobial resistance usually do not resemble the udder environment because they are performed at high concentrations. In this study we evaluated the influence of dynamic conditions and media, including Mueller Hinton Broth (MHB) and UHT whole milk (WM), as well as the effect of subMIC concentrations of five different antimicrobial agents on biofilm formation by staphylococci isolated from subclinical mastitis. Results suggest that dynamic conditions and media may influence biofilm formation and revealed that milking simulation may significantly increase biofilm production. Sub- MIC concentrations decrease biofilm formation in MHB but increase in WM, suggesting a protective role of milk against antimicrobial compounds’ action. Therefore, in vitro conditions that simulate the udder environment and in vivo conditions should be included as one of the parameters in evaluation of biofilm producing strains, in order to provide more reliable results.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies