Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Motility activity, slime production, biofilm formation and genetic typing by ERIC-PCR for Pseudomonas aeruginosa strains isolated from bovine and other sources (human and environment)

Tytuł:
Motility activity, slime production, biofilm formation and genetic typing by ERIC-PCR for Pseudomonas aeruginosa strains isolated from bovine and other sources (human and environment)
Autorzy:
Wolska, K.
Szweda, P.
Lada, K.
Rytel, E.
Gucwa, K.
Kot, B.
Piechota, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/30220.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Źródło:
Polish Journal of Veterinary Sciences; 2014, 17, 2; 321-329
1505-1773
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The molecular-typing strategy, ERIC-PCR was used in an attempt to determine the genomic relationship of 28 P. aeruginosa strains isolated from faeces of healthy bovine, bovine mastitis and from faeces of hospital patients as well as from environment. ERIC-PCR fingerprinting revealed large molecular differentiation within this group of isolates. Twenty two out of 28 strains tested generated unique patterns of DNA bands and only three genotypes consisted of two isolates each were identified. We also tested the P. aeruginosa isolates for their ability to form a biofilm on abiotic surfaces including polyvinylchloride and polystyrene. Different biofilm-forming abilities were demonstrated among strains; however, most of them (64.3%) showed moderate-biofilm forming ability. The strains with increased swimming and twitching motility displayed elevated biofilm formation. However, a negative correlation was found between slime and initial biofilm production. On the basis of the results obtained, we suggest that there are no major differences in phenotypic properties between P. aeruginosa strains isolated from different sources.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies