Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Z praktyki: Olej jadalny jako nietypowy ślad chemiczny

Tytuł:
Z praktyki: Olej jadalny jako nietypowy ślad chemiczny
From practice: Edible oil as an atypical chemical trace
Autorzy:
Czapnik, Aneta
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/30146545.pdf
Data publikacji:
2023-03
Wydawca:
Centralne Laboratorium Kryminalistyczne Policji
Tematy:
badania chemiczne
nn. substancje
FTIR (ATR)
GC/MS
chemical research
nn. substances
Źródło:
Problemy Kryminalistyki; 2023, 1; 19-24 (pol), 53-58 (eng)
0552-2153
Język:
wiele języków
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł dotyczy kazusu rozwiązywanego w ramach realizacji opinii kryminalistycznej z zakresu badań chemicznych. Przedstawia tok postępowania z materiałem dowodowym określonym jako nn. substancja. Ukazuje możliwości wnioskowania, dotyczące właściwości i zagrożeń w oparciu o ogólnodostępne Karty Charakterystyki substancji.

The article discusses a case solved as part of the implementation of a forensic opinion in the field of chemical tests. It presents the course of action with the evidence identified as nn. substance. In the article, the possibilities of drawing conclusions regarding properties and hazards based on publicly available Material Safety Data Sheets are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies