In this paper, nanofluids were prepared based on gold nanorods in basic fluid, water, by single-stage chemical reduction and in different volume fractions and the used gold nanorods were synthesized by seed-mediated growth method in different dimensional ratios. The properties of the prepared nanoparticles, including crystalline size, aspect ratio, surface properties, nanoparticle purity, shape and morphology of nanostructures were investigated using x-ray diffraction, UV-vis spectroscopy, FT-IR, and transmitted electron microscopy. The effect of changing parameters of Nano rod dimensions, changes in Nano rod volume fraction in water and also the effect of temperature on the nanofluid thermal conductivity coefficient were investigated using transient hot wire method. The results showed that reducing the aspect ratio, increasing the volume fraction and increasing the temperature increase the thermal conductivity. In fact, results show that an increase in the nanorods aspect ratio with a constant volume fraction of 1:50 of gold in water nanorod and at room temperature leads to a decrease in the thermal conductivity of the nanofluid. Also, increasing the two parameters of volume fraction and temperature significantly increases the thermal conductivity coefficient.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00