Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of ageing on the magnitude and temperature dependence of the Kerr constant in the castor oil used in pharmacy

Tytuł:
Effect of ageing on the magnitude and temperature dependence of the Kerr constant in the castor oil used in pharmacy
Wpływ procesów starzenia na wielkosć oraz zależność temperaturową stałej Kerra w oleju rycynowym stosowanym w farmacji
Autorzy:
Stępień, M.
Ledzion, R.
Górski, P.
Kucharczyk, W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/296488.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Politechnika Łódzka. Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej
Tematy:
kwadratowy efekt elektrooptyczny
olej rycynowy
proces starzenia
quadratic electrooptic effect
castor oil
ageing proces
Źródło:
Scientific Bulletin. Physics / Technical University of Łódź; 2012, 33; 89-95
1505-1013
2449-982X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This work presents measurements of the Kerr constant and its temperature dependence in the fresh and aged castor oil used in pharmacy. It is shown that the effect of aging noticeably affects electrooptic properties of the oil.

Przedstawiono wyniki pomiarów stałej Kerra oraz jej zależności temperaturowej otrzymane dla świeżego oleju rycynowego oraz oleju poddanemu procesowi starzenia. Pokazano, że proces starzenia znacząco modyfikuje jego właściwości elektrooptyczne.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies