Wpływ mikroklimatu przechowalni na jakościowe i ilościowe wskaźniki i cechy jabłek The influence of storehouse microclimate on the qualitative and quantitative indicators as well as on certain features of apples
Praca zawiera wyniki badań nad wpływem sposobu przechowywania jabłek (przechowalnia, komora chłodnicza, komora ULO) na wybrane wskaźniki jakościowe i ilościowe oraz cechy sensoryczne jabłek przechowywanych przez okres 7 m-cy. Stwierdzono istotny statystycznie wpływ długości okresu oraz sposobu (metody) przechowywania na oceniane cechy i wskaźniki jabłek.
The paper includes research findings on the influence of apples storing method (storage, cooling chamber, ULO chamber) on particular qualitative and quantitative properties and sensory features of apples stored for 7 months. Statistically significant influence of the duration and storing method on the estimated features and quality indexes of apples were determined.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00