W pracy przedstawiono analizę zużycia ciepła w obiektach szklarniowych o zróżnicowanej wysokości. Przeanalizowano dwa obiekty szklarniowe o podobnej konstrukcji, wyposażeniu oraz technologii uprawy pomidora. Określono zużycie ciepła oraz podano jednostkowe wskaźniki energetyczne dla poszczególnych obiektów. Przeprowadzono analizę czynników mających wpływ na wymienione wyżej wielkości energetyczne.
The paper presents analysis of heat consumption in greenhouse objects characterised by diversified height. Two greenhouse objects of much the same construction, equipment and tomato growing technology have been put to analysis. The research allowed to determine heat consumption and to specify unit energy units for individual objects. The researchers completed an analysis of factors affecting the above-mentioned energy values.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00