W pracy zamieszczono informacje dotyczące wpływu czynników kształtujących proces starzenia estrów metylowych kwasów tłuszczowych oleju rzepakowego i ocenę zachodzących zmian podczas symulowanych warunków przechowywania. Istotnym zagadnieniem badawczym FAME to ocena właściwości użytkowych w tym podatność na rozkład mikrobiologiczny i właściwości niskotemperaturowe oraz działanie korodujące.
The paper contains information concerning the impact of factors determining ageing process of fatty acid methyl esters from rape-seed oil and the assessment of changes taking place during simulated storage conditions. The evaluation of functional properties including the susceptibility to microbiological decomposition and low-temperature properties and corrosive action are the key issues in the research of FAME.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00