W pracy przedstawiono zmiany ciepła właściwego, entalpii, współczynnika przewodzenia ciepła, dyfuzyjności cieplnej oraz gęstości produktów spożywczych podczas zamrażania. Zmiany właściwości termofizycznych są wynikiem przemiany fazowej wody w lód.
The work presents changes observed in specific heat, enthalpy, conduction coefficient, thermal diffusivity, and density of foodstuff while freezing. Changes in thermo-physical properties result from phase transition of water into ice.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00