Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wstępna ocena wpływu stopnia rozdrobnienia komponentów i ciśnienia pary na wytrzymałość kinetyczną paszy granulowanej

Tytuł:
Wstępna ocena wpływu stopnia rozdrobnienia komponentów i ciśnienia pary na wytrzymałość kinetyczną paszy granulowanej
Preliminary assessment of the degree of disintegration of fodder components, and steam pressure on kinetic resistance of granulated
Autorzy:
Rynkiewicz, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/291117.pdf
Data publikacji:
2005
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
stopień rozdrobnienia
wytrzymałość kinetyczna
pasza granulowana
disintegration degree
kinetic resistance
granulated fodder
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2005, R. 9, nr 4, 4; 207-215
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badania własne wykazały, że wzrost stopnia rozdrobnienia granulowanych komponentów mieszanek paszowych oraz wzrost ciśnienia wpływa na polepszenie wyników wytrzymałości kinetycznej paszy granulowanej. Umożliwia to sterowaniem wartości wytrzymałości kinetycznej, bez potrzeby ingerencji w parametry techniczne linii granulowania pasz.

This study has shown that increased pressure of steam and higher degree of feed components’ disintegration enhances the kinetic resistance of granulated fodder.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies