Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rozcieńczenie grzybni mikoryzowej firmy Mykoflor

Tytuł:
Rozcieńczenie grzybni mikoryzowej firmy Mykoflor
Dilution of the mycorrhiza mycelium produced by Mykoflor company
Autorzy:
Kubiak, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/289510.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
grzybnia mikoryzowa
mikoryza
rozcieńczenie
szczepionka mikoryzowa
mycorrhiza mycelium
dilution
mycorrhiza
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2007, R. 11, nr 3 (91), 3 (91); 111-116
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Ważnym typem współżycia roślin z organizmami glebowymi jest mikoryza. W przypadku grzybów mikoryzowych następuje współdziałanie między grzybem i rośliną, polegające na aktywizacji systemów enzymatycznych i procesów fizjologicznych obu partnerów, ułatwiających zasiedlanie korzeni przez grzyba. Grzybnia nie powinna być agresywna w stosunku do rośliny, co jest uwarunkowane stopniem jej rozcieńczenia.

Mycorrhiza it is important type of symbiosis between plants and soil organisms. The cooperation between fungus and plants is connected with activity of enzymatic systems and physiological processes of the partners, which help in location of roots by fungus. The mycorrhiza mycelium shouldn't be too aggressive in relation to plants, so suitable dilution of the mycelium is necessary.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies