Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza procesu czyszczenia nasion gorczycy. Cz. 2. Algorytmy procesu czyszczenia

Tytuł:
Analiza procesu czyszczenia nasion gorczycy. Cz. 2. Algorytmy procesu czyszczenia
Analysis of the mustard seeds cleaning process. Part 2. Algorithms of the cleaning process
Autorzy:
Kaliniewicz, Z.
Jadwisieńczak, K. K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/289085.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
nasiona
gorczyca
chwastnica
cechy fizyczne
czyszczenie
seeds
mustard
echinochloa
physical properties
cleaning
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2011, R. 15, nr 9, 9; 87-93
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wyznaczono wskaźniki podzielności mieszaniny nasion gorczycy białej, gorczycy czarnej i chwastnicy wg podstawowych wymiarów (długość, szerokość i grubość) oraz kątów tarcia zewnętrznego na wybranych powierzchniach konstrukcyjnych (stal, drewno, neralit 581, guma z twardą i miękką osnową). Stwierdzono, że zakresy zmienności analizowanych cech zachodzą na siebie, co wymaga zastosowania kilku operacji rozdzielczych. Zaprezentowano cztery różne warianty przebiegu procesu technologicznego czyszczenia mieszaniny nasiennej.

Divisibility indexes of white mustard seeds mixture, black mustard seeds and echinochloa were determined according to basic dimensions (length, width and thickness) as well as angles of outer friction on selected construction surfaces (steel, wood, neralit 581, gum with hard and soft carcase). It was determined that the scopes of changes of the analysed properties overlap, what requires application of several dividing operations. Four different options of the course of seed mixture technological cleaning process were presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies