Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ operacji szlifowania na jakość nasion buraka ćwikłowego

Tytuł:
Wpływ operacji szlifowania na jakość nasion buraka ćwikłowego
The influence of grinding operation on the quality of red beet seeds
Autorzy:
Domoradzki, M.
Korpal, W.
Weiner, W
Witek, Z.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/287878.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
burak ćwikłowy
szlifowanie nasion
odkażanie
red beet
seeds
seed grinding
decontamination
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2007, R. 11, nr 5 (93), 5 (93); 123-130
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wpływ operacji szlifowania nasion buraka ćwikłowego na poprawę ich jakości. nasion: zdrowotności, energii i zdolności kiełkowania uzyskany w. Przedstawiona metoda może być też przydatna do mechanicznego odkażania nasion ekologicznych.

The paper presents the influence of grinding red beet seeds on seed quality improvement: healthiness, energy and sprouting capability. The presented method can be also suitable for the mechanical decontamination of ecological seeds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies