Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ nawadniania podkoronowego i nawożenia mineralnego na wielkość i jakość plonów owoców brzoskwini

Tytuł:
Wpływ nawadniania podkoronowego i nawożenia mineralnego na wielkość i jakość plonów owoców brzoskwini
Influence of under-crown irrigation and mineral fertilization on peach yield and fruit quality
Autorzy:
Podsiadło, C.
Jaroszewska, A.
Herman, B.
Biczak, R.
Rumasz-Rudnicka, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/287740.pdf
Data publikacji:
2005
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
nawadnianie
nawożenie
brzoskwinia
jakość
plonowanie
irrigation
fertilization
peach
yield
quality
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2005, R. 9, nr 4, 4; 117-124
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy zawarto trzyletnie wyniki badań dotyczących wpływu nawadniania podkoronowego i nawożenia mineralnego na wielkość i jakość plonu owoców brzoskwini. Stwierdzono m.in., że nawadnianie, jak i nawożenie mineralne spowodowały istotny wzrost plonu owoców. Ponadto wzrost uwilgotnienia gleby różnicował skład chemiczny liści i owoców brzoskwini.

Results of 3-year experiments with peaches grown on sandy soil. The applied irrigation and fertilizer significantly increased yield and macro-and microelement content in peach leaves and fruit.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies