Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena stopnia rozmywalności płatków owsianych błyskawicznych

Tytuł:
Ocena stopnia rozmywalności płatków owsianych błyskawicznych
An assessment of the degree of washability of instant oat flakes
Autorzy:
Panasiewicz, M.
Tatara, A.
Chudkowska, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/287652.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
płatki owsiane błyskawiczne
rozmywalność
stabilność wodna
urządzenie
instant oat flakes
washability
water stability
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2007, R. 11, nr 5 (93), 5 (93); 321-330
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono zakres zmian stopnia rozmiękczania i rozmywalności płatków owsianych błyskawicznych testowanych w zróżnicowanych warunkach ośrodka wodnego (temperatura wody, czas rozmywania). Badania ukierunkowano pod kątem oceny zmiany, wybranych cech sensorycznych i organoleptycznych (głównie masy, struktury i konsystencji) płatków owsianych błyskawicznych oferowanych w sieci handlowej.

The paper presents a scope of changes of the degree of softening and washability of instant oat flakes tested in different water environment conditions (water temperature, wash-out time). The tests were oriented to assess changes of selected sensory and organoleptic qualities (mainly mass, structure and consistency) of instant oat flakes offered on the market.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies