Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie postępowania sekwencyjnego w analizie cech geometrycznych nasion wybranych roślin zbożowych

Tytuł:
Zastosowanie postępowania sekwencyjnego w analizie cech geometrycznych nasion wybranych roślin zbożowych
Applying sequential procedure in the analysis of geometrical characteristics for seeds of selected cereal plants
Autorzy:
Domagała, D.
Guz, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/286594.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
nasiona zbóż
komputerowa analiza obrazów
test sekwencyjny
corn seeds
computer image analysis
sequential test
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2011, R. 15, nr 1, 1; 31-37
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Badaniami objęte zostały nasiona wybranych roślin zbożowych (jęczmień, owies, pszenica, pszenżyto, żyto) o wilgotności 14, 16 i 18%. Dokonano pomiaru podstawowych cech geometrycznych za pomocą systemu komputerowej analizy obrazu. Do analizy wpływu wilgotności na rzutowe pole powierzchni i długość ziaren zastosowano testy sekwencyjne.

The scope of the research covered seeds of selected cereal plants (barley, oats, wheat, triticale, rye) with moisture content: 14, 16 and 18%. Basic geometrical characteristics were measured using a computer image analysis system. Sequential tests were employed in the analysis of moisture content impact on projective surface area and grain length.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies