Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Możliwość wykorzystania świeżych surowców rybnych do wytwarzania wysokobiałkowych pasz metodą ekstruzji

Tytuł:
Możliwość wykorzystania świeżych surowców rybnych do wytwarzania wysokobiałkowych pasz metodą ekstruzji
Possibility of utilization fresh fish raw materials to produce high-protein feeds by extrusion method
Autorzy:
Dutkiewicz, D.
Dowgiałło, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/286288.pdf
Data publikacji:
2005
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
pasza
ekstruzja
mokre odpady rybne
fodder
extrusion
fresh fish wastes
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2005, R. 9, nr 11, 11; 95-99
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono ograniczenia w wykorzystaniu świeżych paszowych surowców rybnych do produkcji wysokobiałkowych ekstrudowanych pasz dla ryb oraz przedstawiono techniczne możliwości ich obejścia. Przedstawiono również schemat wyposażenia linii do produkcji pasz ekstrudowanych z wykorzystaniem świeżych surowców rybnych.

Paper discussed some restrictions concerning utilization of fresh fish raw materials concerning utilization of extruded high-protein feeds for fishes; technical possibilities of evading these restrictions were also mentioned. Schematic equipment of technological line to production of extruded feeds on the basis of fresh fish raw materials was proposed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies