Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mineralization and degradation of poly(ε -caprolactone) / hydroxyapatite electrospun membranes

Tytuł:
Mineralization and degradation of poly(ε -caprolactone) / hydroxyapatite electrospun membranes
Autorzy:
Rajzer, I.
Kwiatkowski, R.
Sarna, E.
Janicki, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/285016.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie. Polskie Towarzystwo Biominerałów
Tematy:
degradation
mineralization
electrospinning
simulated body fluid
Źródło:
Engineering of Biomaterials; 2011, 14, no. 106-108; 5-9
1429-7248
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this work was to study mineralization and degradation behavior of poly(ε-caprolactone) membranes modified with hydroxyapatite. The membranes have been obtained by electrospinning method. In vitro mineralization and degradation processes were carried out in simulated body fluid (SBF) as the release medium. The weight loss of the samples, water uptakes, pH and calcium, potassium, sodium ions concentrations of the solutions were determined. The chemistry and microstructure of the membranes after different times of incubation in SBF were characterized using SEM, FTIR, and XRD methods. The results of in vitro study in SBF indicate that incorporation of n-HAp strongly activates precipitation of the apatite like materials on the surface of nanofibers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies