Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Techniki spektroskopii dielektrycznej w badaniu jakości materiałów i produktów rolniczych

Tytuł:
Techniki spektroskopii dielektrycznej w badaniu jakości materiałów i produktów rolniczych
Autorzy:
Skierucha, W.
Wilczek, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/274129.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Roble
Tematy:
spektroskopia dielektryczna
pomiar własności dielektrycznych
badanie jakości
produkt rolniczy
dielectric spectroscopy
dielectric properties measurement
agricultural product
Źródło:
LAB Laboratoria, Aparatura, Badania; 2012, 17, 1; 6-14
1427-5619
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Spektroskopia dielektryczna opisuje właściwości dielektryczne próbki materiału w funkcji częstotliwości. Takimi materiałami mogą być obiekty agrofizyczne, np. gleba, owoce, warzywa, półprodukty i produkty przemysłu spożywczego, ziarno itp. Techniki spektroskopii dielektrycznej umożliwiają pomiar nieniszczący oraz nieinwazyjny obiektów agrofizycznych dając szybką ocenę ich wilgotności oraz jakości.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies