Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Najnowsze osiągnięcia w śladowej analizie metali z zastosowaniem chromatografii jonowej z chelatującymi fazami stacjonarnymi

Tytuł:
Najnowsze osiągnięcia w śladowej analizie metali z zastosowaniem chromatografii jonowej z chelatującymi fazami stacjonarnymi
Autorzy:
Błażewicz, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/273941.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Roble
Tematy:
wysokosprawna chromatografia jonowa z tworzeniem kompleksów chelatowych
HPCIC
faza stacjonarna
wypełnienie kolumny
High Performance Chelation Ion Chromatography
stationary phase
packed beds
Źródło:
LAB Laboratoria, Aparatura, Badania; 2011, 16, 2; 15-21
1427-5619
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono osiągnięcia w wysokosprawnej chromatografii jonowej przebiegającej z tworzeniem kompleksów chelatowych (HPCIC). Postęp w tej dziedzinie dotyczy głównie powstających nowoczesnych chelatujących faz stacjonarnych, posiadających zwiększoną kinetykę oddziaływań analizowanych jonów z grupami funkcyjnymi opisywanych faz. Dokonano przeglądu osiągnięć dotyczących nowych reagentów do derywatyzacji pokolumnowej oraz metod poprawiających czułość detekcji i wykrywalność w HPCIC. Niniejsze opracowanie zawiera także przykłady nowych zastosowań chelatujących faz stacjonarnych w analizie próbek o złożonej matrycy, w tym biologicznych.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies