Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effects of the addition of vegetable oil on the viscosity of used marine engine oil marinol RG 1240

Tytuł:
The effects of the addition of vegetable oil on the viscosity of used marine engine oil marinol RG 1240
Autorzy:
Malinowska, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/27315947.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
STE GROUP
Tematy:
olej roślinny
olej silnikowy
olej rzepakowy
olej mineralny
vegetable oil
engine oil
rapeseed oil
mineral oil
Źródło:
New Trends in Production Engineering; 2018, 1, 1; 479-485
2545-2843
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 Unported
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents conducted research on the effects of the additives of vegetable oil on the viscosity of used marine engine oil Marinol RG 1240. Specifically, it shows dependence between viscosity and temperature for: fresh mineral oil, used mineral oil and blends of oils. Research results were compared and assessed. The viscosity of all oil samples were measured using Vibro Viscometer SV-10, at range of temperatures 5°C-65°C. It is noted that most of the used engine oil samples increase value of viscosity compared to fresh oil. However, the addition of 10% rapeseed oil significantly reduced viscosity parameters for all studied temperatures.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies