Possibilities of using electric methods for
determining admixtures of oat meal to wheat flour, type 650 are
presented. In wheat flour, oat meal and mixtures containing 10, 20
and 30% of the oat meal, moisture, protein, starch and ash content,
sedimentation value, yield and softening of wet gluten were
determined. In samples containing 0, 5, 10, 15, 20, 25, 30 and 100%
of oat meal, the dielectric loss factor and conductivity were determined
using an impedance analyzer for electromagnetic field frequency
ranging from 0.1-20 kHz. It was found that the dielectric
loss factor varied for tested material. The best distinguishing
between tested mixtures was obtained at the measuring electromagnetic
field frequency of 20 kHz. The loss factor was significantly
correlated with the yield of wet gluten and the sedimentation
value, parameters indicating the amount and quality of gluten proteins
in flour.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00