Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mechanical properties of potato starch modified by moisture content and addition of lubricant

Tytuł:
Mechanical properties of potato starch modified by moisture content and addition of lubricant
Autorzy:
Stasiak, M.
Molenda, M.
Horabik, J.
Mueller, P.
Opalinski, I.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/26582.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
mechanical property
potato starch
moisture content
friction
elasticity
lubricant oil
Źródło:
International Agrophysics; 2014, 28, 4
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Laboratory testing was conducted to deliver a set of characteristics of structure and mechanical properties of pure starch and starch with an addition of a lubricant – magnesium stearate. Considerable influence of moisture content of potato starch was found in the case of density, parameters of internal friction, coefficients of wall friction and flowability. Elasticity was found to be strongly influenced by water content of the material. Addition of magnesium stearate affected density and parameters of flowability, internal friction and elasticity. Bulk density increased from 604 to 774 kg m-3 with decrease in moisture content of potato starch from 17 to for 6%. Addition of magnesium stearate resulted in approximately 10% decrease in bulk density. Angle of internal friction obtained for 10 kPa of consolidation stress decreased from 33 to 24º with increase in moisture content, and to approxi- mately 22º with addition of the lubricant. With an increase of moisture content from 6 to 18% and with addition of the lubricant, the modulus of elasticity during loading decreased from approximately 1.0 to 0.1 MPa. Modulus of elasticity during un- loading was found in the range from 19 to 42 MPa and increased with increase of moisture content and amount of lubricant.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies