Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hall effect on thermal instability of viscoelastic dusty fluid in porous medium

Tytuł:
Hall effect on thermal instability of viscoelastic dusty fluid in porous medium
Autorzy:
Singh, M.
Gupta, R. K.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/265280.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Uniwersytet Zielonogórski. Oficyna Wydawnicza
Tematy:
niestabilność termiczna
płyn lepkosprężysty
porowatość
thermal instability
Rivlin-Ericksen viscoelastic fluid
suspended particles
Hall current effect
porous medium
Źródło:
International Journal of Applied Mechanics and Engineering; 2013, 18, 3; 871-886
1734-4492
2353-9003
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 Unported
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effect of Hall currents and suspended dusty particles on the hydromagnetic stability of a compressible, electrically conducting Rivlin-Ericksen elastico viscous fluid in a porous medium is considered. Following the linearized stability theory and normal mode analysis the dispersion relation is obtained. For the case of stationary convection, Hall currents and suspended particles are found to have destabilizing effects whereas compressibility and magnetic field have stabilizing effects on the system. The medium permeability, however, has stabilizing and destabilizing effects on thermal instability in contrast to its destabilizing effect in the absence of the magnetic field. The critical Rayleigh numbers and the wave numbers of the associated disturbances for the onset of instability as stationary convection are obtained and the behavior of various parameters on critical thermal Rayleigh numbers are depicted graphically. The magnetic field, Hall currents and viscoelasticity parameter are found to introduce oscillatory modes in the systems, which did not exist in the absence of these parameters.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies