Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Similarity solutions on mixed convection heat transfer from a horizontal surface saturated in a porous medium with internal heat generation

Tytuł:
Similarity solutions on mixed convection heat transfer from a horizontal surface saturated in a porous medium with internal heat generation
Autorzy:
Ferdows, M.
Liu, D.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/265076.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Uniwersytet Zielonogórski. Oficyna Wydawnicza
Tematy:
mixed convection
horizontal porous surface
internal heat generation
konwekcja mieszana
powierzchnia porowata
wytwarzanie ciepła
Źródło:
International Journal of Applied Mechanics and Engineering; 2017, 22, 1; 253-258
1734-4492
2353-9003
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 Unported
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this work is to study the mixed convection boundary layer flow from a horizontal surface embedded in a porous medium with exponential decaying internal heat generation (IHG). Boundary layer equations are reduced to two ordinary differential equations for the dimensionless stream function and temperature with two parameters: ε, the mixed convection parameter, and λ, the exponent of x. This problem is numerically solved with a system of parameters using built-in codes in Maple. The influences of these parameters on velocity and temperature profiles, and the Nusselt number, are thoroughly compared and discussed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies