Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Research into oxide inclusions in silicon bronze CuSi3Zn3MnFe with the use of X-ray microanalysis

Tytuł:
Research into oxide inclusions in silicon bronze CuSi3Zn3MnFe with the use of X-ray microanalysis
Badania wtrąceń tlenkowych w brązie krzemowym CuSi3Zn3MnFe metodą mikroanalizy rentgenowskiej
Autorzy:
Romankiewicz, R.
Romankiewicz, F.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/264193.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie. Wydawnictwo AGH
Tematy:
X-ray microanalysis
deoxidizing-modifying microadditives
silicon bronze
mikroanaliza rentgenowska
mikrododatki odtleniająco-modyfikujące
brąz krzemowy
Źródło:
Metallurgy and Foundry Engineering; 2016, 42, 1; 41-46
1230-2325
2300-8377
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents the results of X-ray microanalysis oxide inclusions in silicon bronze in terms of selection microadditions deoxidizers-modifying. On the basis of the oxides present in the alloy, it was found that the most appropriate microadditive is zirconium.

W pracy przedstawiono wyniki badań metodą mikroanalizy rentgenowskiej wtrąceń tlenkowych w brązie krzemowym pod względem doboru mikrododatków odtleniająco-modyfikujących. Na podstawie występujących w stopie tlenków stwierdzono, że najodpowiedniejszym mikrododatkiem jest cyrkon.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies