Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Thermophysical and chemical properties of perennial energy crops depending on harvest period

Tytuł:
Thermophysical and chemical properties of perennial energy crops depending on harvest period
Autorzy:
Stolarski, M.J.
Krzyzaniak, M.
Snieg, M.
Slominska, E.
Piorkowski, M.
Filipkowski, R.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/26318.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
thermophysical property
chemical property
perennial crop
harvest time
biomass
heating value
ash content
chemical composition
Źródło:
International Agrophysics; 2014, 28, 2
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper presents analyses of the thermophysical and chemical properties of eleven perennial crop species harvested in one-year rotation cycles. The crops included four species grown for biomass in the form of straw, five species producing semi-wood biomass, and two species yielding wood biomass. The research comprised three consecutive crop harvests. In each harvesting season, biomass samples for analyses were taken on six dates at one-month intervals. Thermophysical and chemical properties of the biomass were significantly differentiated within the main experimental factors and their interactions. The biomass produced by Virginia mallow had the best quality parameters as solid fuel. In fact, it achieved the lowest water content and the highest lower heating value during all of the analyzed seasons and harvest dates. The biomass of the species yielding straw or semi-wood products attained better quality as solid fuel on later harvest dates. In turn, the quality of willow biomass remained practically unchanged between the harvest dates.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies