The influence of drying and tempering conditions
on head rice yield of long- and medium-grain rough rice varieties
was investigated. The head rice yield values for the medium-grain
variety at high drying conditions and 1.5 and 3% points moisture
content removal were even significantly higher than the corresponding
values for the long-grain variety at low drying conditions.
1.5% points moisture content removal yielded the least damage to
the rough rice. Under low drying conditions, tempering had no
meaningful effect on head rice yield for all drying durations. For
both varieties, using high drying conditions with 6% points moisture
content removal at first drying stage associated with 120 min
tempering duration could be suggested as a rapid and energysaving
operation to achieve high head rice yield values.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00