- Tytuł:
-
Effect of diet supplemented with black cumin (Nigella sativa) seeds on egg yolk fatty acid profile and egg yolk cholesterol level of Japanese quail (Coturnix japonica)
Wpływ diety zawierającej czarnuszkę siewną (Nigella sativa) na profil kwasów tłuszczowych i zawartość cholesterolu w żółtku jaja przepiórki japońskiej (Coturnix japonica) - Autorzy:
-
Szczerbińska, D.
Sulik, M.
Majewska, D.
Ligocki, M.
Adaszyńska-Skwirzyńska, M. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/2622886.pdf
- Data publikacji:
- 2020
- Wydawca:
- Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie. Wydawnictwo Uczelniane ZUT w Szczecinie
- Tematy:
-
black cumin
Nigella sativa
diet supplementation
Japanese quail
Coturnix japonica
egg production
egg yolk
fatty acid profile
cholesterol level - Źródło:
-
Acta Scientiarum Polonorum. Zootechnica; 2020, 19, 3; 31-38
1644-0714 - Język:
- angielski
- Prawa:
- CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 3.0 PL
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł