Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An analysis of the Tvergaard parameters at low initial stress triaxiality for S235JR steel

Tytuł:
An analysis of the Tvergaard parameters at low initial stress triaxiality for S235JR steel
Autorzy:
Kossakowski, P. G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/260394.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Politechnika Gdańska. Wydział Inżynierii Mechanicznej i Okrętownictwa
Tematy:
Tvergaard parameters
Gurson-Tvergaard-Needleman material model
GTN
S235JR steel
Źródło:
Polish Maritime Research; 2014, 4; 100-107
1233-2585
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper discusses the influence of the Tvergaard parameters, qi, which are basic constants of the Gurson-Tvergaard- Needleman (GTN) material model, on the numerically simulated load-carrying capacity of tensile elements made of S235JR steel. The elements were considered to be under static tension at low initial stress triaxiality σm/σe = 1/3. Two sets of the Tvergaard parameters qi were analyzed: those typical of structural steels and those dependent on material strength properties. The results showed that the Tvergaard parameters, qi, had influence on the load-carrying capacity of tensile elements at low initial stress triaxiality. They affected the strength curves and the changes in the void volume fractions determined for S235JR steel elements

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies