Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Elektromagnetyczne urządzenie do wibracyjnego zagęszczania wątków podczas tkania

Tytuł:
Elektromagnetyczne urządzenie do wibracyjnego zagęszczania wątków podczas tkania
The device for vibration beat-up on the loom
Autorzy:
Kuchar, M.
Słodowy, J.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/257928.pdf
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Technologii Eksploatacji - Państwowy Instytut Badawczy
Tematy:
tkanie
krosno
dobicie wątku
drganie
płocha
bidło
energia dobicia
loom
vibration beat-up
vibration reed
Źródło:
Problemy Eksploatacji; 2006, 1; 71-82
1232-9312
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono nową konstrukcję mechanizmu płochy wibracyjnej i wstępne badania testujące jej działanie. Wykazano korzyści płynące z jej użycia: 1) uzyskanie zamierzonych zagęszczeń wątku przy mniejszym nakładzie pracy bidła dla przypadku wibracyjnej płochy niż dla płochy konwencjonalnej; 2) zmniejszenie napięcia osnowy podczas dobijania wątku dla przypadku płochy wibracyjnej wobec płochy sztywnej.

In this article there a new construction of the mechanism of the vibration reed is presented. The preliminary research work testing of its work is presented too. There are several advantages of it using: 1) less amount of energy than conventional beat-up, 2) the less warp tension during beat-up.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies