Some physical properties of kumquat were
investigated. Physical properties which were measured included
fruit dimensions, mass, volume, projected area, density, geometric
mean diameter, sphericity and surface area. Bulk density, porosity
and also packaging coefficient were calculated. Mechanical properties
such as the elasticity modulus, rupture force and energy required
for initial rupture have been determined. The experiments were
carried out at moisture content of 82.6% (w.b.). The results show
that the kumquat fruit is one of the smallest fruit in the citrus family.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00