This study was conducted to determine the phy-
sical and biochemical properties of guava, sapota, and papaya. The
physical properties studied were: dimensions, shell ratio, surface
area, bulk and true density, porosity, sphericity, packing coeffi-
cient, aspect ratio, and roundness index. The specific heat at
various mass fractions, biochemical properties like pH, titratable
acidity, total soluble solids, and colour analysis were studied for
fruit pulps. The viscosity of fruits was studied at various mass
fractions. The high sphericity of guava and sapota indicated that
those fruits had high rolling capability, which is an important factor
for designing hoppers. Bioch
emical analysis showed that sapota
was the sweetest fruit amongst the three studied.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00