Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Models of pressure compaction and their application for wheat meal

Tytuł:
Models of pressure compaction and their application for wheat meal
Autorzy:
Skonecki, S.
Kulig, R.
Lysiak, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/24659.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
pressure compaction model
wheat meal
moisture
extrusion
granulation
plant raw material
Źródło:
International Agrophysics; 2014, 28, 1
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Processes of compaction of granular materials were described using selected models. The analysis of their accuracy on the example of wheat was the basis for the discussion on their applicability to the processing of plant-origin materials. Parameters of the model equations for wheat, compressed at 10-18% moisture content were calculated, and the relations between these parameters and wheat moisture were determined. It was found that the analyzed models described the pressure compaction of granular plant material with different accuracy, and were highly dependent on moisture. The study also indicated that the model of Ferrero et al. fits the experimental results well. The parameters of this model reflected very well the physical phenomena which occur during compression.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies