- Tytuł:
- Ultrasound-assisted extraction of bioactive compounds from lemon balm and peppermint leaves
- Autorzy:
-
Zlabur, J.S.
Voca, S.
Dobricevic, N.
Pliestic, S.
Galic, A.
Boricevic, A.
Boric, N. - Powiązania:
- https://bibliotekanauki.pl/articles/24432.pdf
- Data publikacji:
- 2016
- Wydawca:
- Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
- Tematy:
-
ultrasound
high intensity
extraction
bioactive compound
lemon balm
peppermint
leaf
total phenol content
antioxidant activity
chlorophyll - Źródło:
-
International Agrophysics; 2016, 30, 1
0236-8722 - Język:
- angielski
- Prawa:
- CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł