Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effects of microstructural modification by mechanical milling on hydrogen desorption from magnesium hydride

Tytuł:
The effects of microstructural modification by mechanical milling on hydrogen desorption from magnesium hydride
Autorzy:
Varin, R. A.
Czujko, T.
Wronski, Z. S.
Calka, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/243099.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Instytut Techniczny Wojsk Lotniczych
Tematy:
automotive
hydrogen fuel for fuel cells
magnesium hydride
mechanical milling
hydrogen desorption
Źródło:
Journal of KONES; 2007, 14, 2; 529-536
1231-4005
2354-0133
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Nanostructured hydrides fabricated by mechanical (ball) milling offer a promising alternative to hydrogen storage in compressed or liquid form. However, ball milling brings about both beneficial and detrimental effects to their hydrogen desorption characteristics. These effects have been studied in the ball milled magnesium hydride, MgH2. A beneficial effect is that the refinement of the hydride powder particle size and the gamma-MgH2 phase residing within the powder particles, acting additively, are responsible for a substantial reduction of hydrogen desorption temperature of MgH2 hydride. A detrimental effect is a reduction of the hydrogen storage capacity after nanostructuring of MgH2 by ball milling. Both effects are presented and discussed. In particular DSC hydrogen desorption curves at the heating rate of 4°C/min of the ABCR powder as received, milled in hydrogen for (a) 0.25 to 5h and (b) 10 and 20h and finally cycled, XRD patterns of MgH2 (Tego Magnan registered trademark) powders milled continuously for 100h, desorption curves under 0.1 MPa H2 at various temperatures of commercial MgH2 powder Tego Magnan registered trademark milled continuously for 20h are presented in the paper.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies