Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physical properties of unproductive soils of Northern China

Tytuł:
Physical properties of unproductive soils of Northern China
Autorzy:
Malik, Z.
Malik, M.A.
Zong, Y.-T.
Lu, S.-G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/24211.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
unproductive soil
soil property
pH
organic matter content
surface area
tensile strength
shear strength
cracking
physical property
Northern China
China
Źródło:
International Agrophysics; 2014, 28, 4
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The general characteristics: particle size distribution, pH, cation exchange capacity, organic matter content, total NPK, surface area; and physical properties: coefficient of linear extensibility, tensile strength, shear strength and cracking, were investigated in unproductive soils of Northern China. Principle component analysis showed that tensile strength, cohesion, cracking characteristics, clay content, cation exchange capacity and coefficient of linear extensibility were positively correlated with each other, whereas negatively correlated with angle of friction, indicating that these properties were subjected to clay % and smectite content. These correlations might be mainly responsible for low productivity (low yields) in Northern China.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies