This work studied the effect of drying temperature
and duration on some physical and mechanical properties of two
varieties of kola nuts using a response surface methodology
approach. Physical properties determined were length, breadth,
thickness, sphericity, aspect ratio, colour and moisture loss, while
mechanical properties were force at break, yield, and peak, deformation
at break and peak, energy to peak, energy to break, and
yield, and Young modulus. At 5% level of significance, only mass,
moisture loss, and sphericity were the physical properties affected.
However, all measured mechanical properties were affected by
drying temperature and duration (p<0.05).
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00