Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparison of volume- and surface-detention-time distributions

Tytuł:
Comparison of volume- and surface-detention-time distributions
Autorzy:
Sawicki, J. M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/241384.pdf
Data publikacji:
2002
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Budownictwa Wodnego PAN
Źródło:
Archives of Hydro-Engineering and Environmental Mechanics; 2002, 49, 2; 59-70
1231-3726
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The main process parameter for flow reactors (and in many cases also storage reservoirs) is the detention time. In technical practice the mean value of this parameter is commonly used. This version of the detention time results from the simplified plug-flow-model, which describes the real course of considered fluid-flow-phenomena only to a low degree. In order to obtain more precise characteristics of the system, one should make use of the so-called extrinsic distribution of detention time. Unfortunately, determination of such a curve for the whole reservoir (volume-detention-time) is rather expensive and time-consuming. Preceding this, a very attractive alternative is given by the surface-detention-time, which is determined for the upper layer of the liquid, close to the free surface. Investigation of the equivalence of both these possibilities is the subject of this paper.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies