Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of diffusion and internal heat source on a two-temperature thermoelastic medium with three-phase-lag model

Tytuł:
Effect of diffusion and internal heat source on a two-temperature thermoelastic medium with three-phase-lag model
Autorzy:
Othman, M. I.
Said, S. M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/240881.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
diffusion
Green-Naghdi theory
internal heat source
three-phase-lag model
two-temperature
dyfuzja
teoria Greena-Naghdiego
źródło ciepła
Źródło:
Archives of Thermodynamics; 2018, 39, 2; 15-39
1231-0956
2083-6023
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of this paper is to depict the effect of diffusion and internal heat source on a two-temperature magneto-thermoelastic medium. The effect of magnetic field on two-temperature thermoelastic medium within the three-phase-lag model and Green-Naghdi theory without energy dissipation i discussed. The analytical method used to obtain the formula of the physical quantities is the normal mode analysis. Numerical results for the field quantities given in the physical domain are illustrated on the graphs. Comparisons are made with results of the two models with and without diffusion as well as the internal heat source and in the absence and presence of a magnetic field.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies