Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Nawierzchnia z dodatkiem gumy (i włókien) po 18 latach eksploatacji

Tytuł:
Nawierzchnia z dodatkiem gumy (i włókien) po 18 latach eksploatacji
Pavement with the addition of crumb rubber (and fibers) after 18 years of operation
Autorzy:
Jurczak, Robert
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/24024765.pdf
Data publikacji:
2022
Wydawca:
Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Komunikacji Rzeczpospolitej Polskiej
Tematy:
rozdrobniona guma
metoda na sucho
beton asfaltowy do bardzo cienkich warstw
crumb rubber
dry procces
asphalt concrete for very thin layers
Źródło:
Drogownictwo; 2022, 2-3; 35--39
0012-6357
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono ocenę stanu nawierzchni z dodatkiem gumy (i włókien), którą wykonano w 2004 roku. Do wykonania warstwy ścieralnej użyto betonu asfaltowego do bardzo cienkich warstw. Mieszankę mineralno-asfaltową modyfikowano dodatkiem granulatu gumowego metodą na sucho. Po 18 latach eksploatacji nawierzchnia jest w dobrym stanie technicznym.

The article presents the results of pavement condition assessment constructed in 2004 in asphalt technology. Asphalt concrete with crumb rubber and fibres was used for a very thin wearing course layer. The bituminous mixture was modified in the dry process with crumb rubber. After 18 years of traffic operation, the pavement is still in good technical condition.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies