Problemy badań strat warzyw i owoców powodowanych przez maszyny do zbioru Investigation problems concerning the losses of fruits and vegetable caused by harvesting machines
Nowoczesne przetwórstwo żywności wymaga wysokiej jakości surowców roślinnych, których produkcja jest w coraz większym stopniu zmechanizowana. Omówiono zagadnienia związane z oceną strat powodowanych przez maszyny podczas zbioru surowców ogrodniczych. Przeanalizowano praktyczne i metodyczne problemy badań strat ilościowych oraz jakościowych.
Modern food processing requires the raw plant materials of high quality, produced by using more and more advanced mechanized technologies. The paper discussed some problems concerning evaluation of the losses resulted from machine operation at harvesting of horticultural crops. Practical and methodological questions connected with the investigation of quantitative and qualitative crop losses were analysed.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00