Wizerunek tradycyjnej żywności regionalnej w oczach mieszkańców Podkarpacia : ocena w świetle badań własnych The image of the traditional and region food products in the eyes of the Podkarpackie Province citizens : the assessment based on the author’s own research
Ostatnia dekada przyniosła w Polsce wzrost zainteresowania
kategoriami żywności tradycyjnej i regionalnej. Jest ono
widoczne zarówno po stronie popytu, jak i podaży. W konsekwencji
władze i organizacje pozarządowe poszukują dróg
wsparcia i rozwoju tego sektora. Barierą ograniczającą efektywność
ich działań jest m.in. brak badań statystycznych odnoszących
się do tej kategorii towarowej.
Tradycyjna żywność regionalna charakteryzuje się pozytywnym
wizerunkiem w oczach mieszkańców województwa podkarpackiego.
Jest postrzegana podobnie do żywności ekologicznej.
The last decade has brought in Poland an increased interest
in traditional and regional foods. It is noticeable both
in the demand and the supply. As a result, government and
non-governmental organizations are looking for methods
of support and development of this sector. One of the barriers
to the effectiveness of their activities is the lack of
surveys relating to this category of goods. Traditional food
products with the regional character have a positive image
in the eyes of citizens of the Podkarpackie Province. This
type of food is considered as similar to the organic one.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00