Rynek żywności ekologicznej rozwija się dynamicznie w wielu krajach europejskich i w USA. Żywność ekologiczna jest postrzegana przez konsumentów jako bardziej bezpieczna i korzystna pod względem wartości smakowej i odżywczej. Celem artykułu jest przedstawienie specyficznych cech żywności ekologicznej, wyprodukowanej według ściśle określonych zasad, oraz sposobu jej oznakowania, pozwalającego na właściwą identyfikację przez konsumenta, poszukującego tego typu żywności.
Organic food market develops dynamically in many European countries and in the USA. Organic food is perceived by the consumers as safer and tastier and more nutritive. The aim of work this was to presentation the specific characteristics of organic food. Mentioned characteristics suggest specific branding and labelling style whitch simplifies organic food identification desired by consumers.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00