Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Żywność ekologiczna – postęp w żywieniu

Tytuł:
Żywność ekologiczna – postęp w żywieniu
Organic food-progress in nutrition
Autorzy:
Kazimierczak, R.
Rembiałkowska, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/229024.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
Źródło:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2007, 1; 70-73
0867-793X
2719-3691
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Rynek żywności ekologicznej rozwija się dynamicznie w wielu krajach europejskich i w USA. Żywność ekologiczna jest postrzegana przez konsumentów jako bardziej bezpieczna i korzystna pod względem wartości smakowej i odżywczej. Celem artykułu jest przedstawienie specyficznych cech żywności ekologicznej, wyprodukowanej według ściśle określonych zasad, oraz sposobu jej oznakowania, pozwalającego na właściwą identyfikację przez konsumenta, poszukującego tego typu żywności.

Organic food market develops dynamically in many European countries and in the USA. Organic food is perceived by the consumers as safer and tastier and more nutritive. The aim of work this was to presentation the specific characteristics of organic food. Mentioned characteristics suggest specific branding and labelling style whitch simplifies organic food identification desired by consumers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies