Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Problemy pobierania i analizowania próbek wieloskładnikowych materiałów ziarnistych w technologiach przemysłu spożywczego

Tytuł:
Problemy pobierania i analizowania próbek wieloskładnikowych materiałów ziarnistych w technologiach przemysłu spożywczego
The problems of sampling and sample analysis of multi-component granular matter in the technologies of the food industry
Autorzy:
Doleżal, P.
Królczyk, J.
Tukiendorf, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/229018.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
Tematy:
wieloskładnikowe materiały ziarniste
niejednorodne materiały ziarniste
próbobierz
techniki pobierania próbek
multicomponent granular materials
nonhomogenous granular materials
sampler
technique of sampling
Źródło:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2007, 1; 43-46
0867-793X
2719-3691
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono problemy towarzyszące technikom pobierania wieloskładnikowych, niejednorodnych materiałów ziarnistych. Porównano wyniki analizy jakości mieszaniny ziarnistej otrzymanej na skutek różnego sposobu poboru prób z gotowego produktu. Próbkowaniu został poddany dziesięcioskładnikowy niejednorodny układ ziarnisty stosowany w technologiach przemysłu spożywczego. Analiza porównawcza jakości otrzymanej mieszaniny wykazała różną jakość w zależności od sposobu poboru prób do analizy.

In the article problems concurrent the technicians of sampling multi-component, non-homogeneous granular master has been presented. The results of quality analysis of the granular matter obtained in different ways of sampling hale been compared. Ten components non-homogenous granular structure used in technologies of the food industry have been sampled. Comparison of the quality analysis presents different quality in dependence on way of sampling.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies