Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wiedzochłonność procesów innowacyjnych

Tytuł:
Wiedzochłonność procesów innowacyjnych
The knowledge absorption of innowation process
Autorzy:
Białoń, L.
Janczewska, D.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/228973.pdf
Data publikacji:
2007
Wydawca:
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
Źródło:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2007, 2; 93-96
0867-793X
2719-3691
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem artykułu jest przedstawienie celowości analizy wiedzochłonności w gospodarce opartej na wiedzy oraz argumentacji za stosowaniem takiej analizy w odniesieniu do procesów innowacyjnych. W artykule poszukuje się miernika, który byłby przydatny do przeprowadzenia takiej analizy.

The goal of article was presenting of propriety of analysis of knowledge adsorption of economy process including knowledge adsorption of innovation process. Discussion in this article indicated that in economy based on knowledge the Wright instrument of analysis there are two standards : the knowledge absorption and science absorption. This standards could be used on the different levels of analysis of economy process. Level of knowledge absorption and science absorption can be the beginning of deeper quality analysis of reason and effect of economic activity based on knowledge.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies