Ocena preferencji zakupu przez młodych konsumentów jaj wzbogaconych kwasami omega -3® Evaluation of omega-3 enriched eggs purchase preferences by young consumers®
Współcześni konsumenci dysponują coraz częściej odpowiednią
wiedzą w kwestii żywienia i jego wpływu na zdrowie człowieka.
Rekomendowanie zdrowego stylu życia powoduje, że
sięgają po żywość prozdrowotną, wzbogaconą w składniki
odżywcze, w tym jaja kurze wzbogacone w kwasy omega-3. W
artykule przedstawiono wyniki badań ankietowych będące odzwierciedleniem
opinii młodych konsumentów na temat preferencji
zakupu i oferty rynkowej jaj wzbogaconych dostępnych
w handlu detalicznym.
Modern consumers have the right knowledge about nutrition
and its impact on human health. Recommending a healthy
lifestyle means that they are more and more often reaching
for pro-health life enriched with nutrients, including enriched
chicken eggs. The article presents the results of the research,
which reflect the opinion of young consumers about the purchase
preferences and market offer of enriched eggs and the
assessment of the quality features of enriched eggs available
in retail.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00