Tytuł pozycji:
Główne kryteria klasyfikacji kawy surowej
- Tytuł:
-
Główne kryteria klasyfikacji kawy surowej
The main criterious of classification of raw coffee
- Autorzy:
-
Kwiatkowska-Sienkiewicz, K.
- Powiązania:
-
https://bibliotekanauki.pl/articles/228251.pdf
- Data publikacji:
-
2005
- Wydawca:
-
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
- Źródło:
-
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2005, T. 15, nr 2, 2; 80-81
0867-793X
2719-3691
- Język:
-
polski
- Prawa:
-
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
-
Biblioteka Nauki
-
Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem artykułu jest prezentacja nowych kryteriów klasyfikacyjnych kawy z uwzględnieniem gatunków botanicznych i handlowych, metod wyłuskiwania ziarna, kształtu, barwy i wad surowca.
The aim of article is the new classifying criteria of botanical variety, trade species and defects of row material. The moisture content in coffee row was reduced to lower values, below 8 %. The criteria of defects exactly are explicit in coffee beans. Now, we found more organic coffee in trade.